Wat kunt u claimen?

Wat kunt u claimen?

Om voor u een succesvolle schadeclaim op te bouwen, is het belangrijk dat u een volledig overzicht krijgt van mogelijke schadeposten. Een claim bevat vergoedingen voor twee soorten hoofdschaden die weer verder kunnen worden onverdeeld.

Materiële schades
Als gevolg van het letsel dat aan u is toegebracht, maakt u ineens veel kosten of vallen inkomsten weg. Bij deze posten, die materiële schade betreffen, kunt u denken aan:
–       medische kosten;
–       kosten voor herstel en beperking van schade;
–       inkomensverlies, carrièreschade en verminderde pensioenopbouw;
–       vergoeding voor mantelzorg en externe hulp;
–       kosten voor hulpmiddelen.

Smartengeld
Naast de materiële schade heeft u recht op een extra vergoeding. Dat is de vergoeding voor immateriële schade ofwel het smartengeld. Het vergoedt de emotionele schade die het ongeval teweeg heeft gebracht of in de toekomst zal brengen. Voor de hoogte van de vergoeding is onder andere het percentage invaliditeit en arbeidsongeschiktheid van belang. Wij vinden dat het smartengeld in Nederland te laag is. Op basis van de QALY-methode uit de gezondheidseconomie, nemen de bedragen gemiddeld met 500% toe. Zie het artikel in nummer 19 van ons magazine LetselschadeNEWS. Graag geven wij u geheel vrijblijvend een eerste kosteloos advies.

Tip: houd een dagboek bij Letseldossieronline

Rechts afbeelding DLSR

WAT KUNT U CLAIMEN?

Midden rechts
Hand vasthouden

Kosteloos advies op 10 locaties in Brabant en Zeeland.